Hei på deg!
Jeg er Jenny Cornelia

Lev med hjertet er laget for deg som lever med kronisk sykdom i tankene. Jeg ønsker å hjelpe deg til å bygge en god verktøyskuff som gjør at du opplever økt livskvalitet, bedre livsbalanse og et mer bevisst forhold til hvem du er og hva du trenger for å ha det bra.

Og slik startet det...

Som 19-åring fikk jeg epstein-barr virus og ble veldig syk og utviklet som følge av dette ME mens jeg gikk på sykepleien. Jeg begynte å dele reisen min på bloggen jennyborg og kom raskt i kontakt med andre som levde med ulike kroniske sykdommer. Bloggingen ble etter hvert erstattet av sosiale medier og Snapchat. Jeg var også med å starte og administrere en offentlig konto om ME. På min egen profil, kunne jeg ha 30 samtaler daglig på det meste med andre som levde med sykdom. Det var utrolig meningsfylt og disse samtalene og følgerne mine sine erfaringer som kronisk syke, bærer jeg med meg i alt jeg gjør i dag.

På det sykeste hadde jeg alvorlig ME i to år. Jeg er en av de heldige som har blitt mye bedre, men det er for tidlig å kalle seg frisk. Men med bedringen tok jeg steget å opprette mitt enkeltmannsforetaket og brandet mitt, Lev med hjertet. Her ønsker jeg å fokusere på kronikerhelse og det å hjelpe andre kronisk syke til å oppleve økt livskvalitet. Kronikerhverdagen er uforutsigbar og reglene er stadig i endring. Det å være tilpasningsdyktig, resilient og ha en god verktøyskuff er en god start for livskvalitet.

I tillegg til kronikerhelse, tar jeg på meg oppdrag og nettsider for gründere. Det å få utfolde seg kreativt gir masse påfyll!

Så ble jeg ikke sykepleier

– Men drømmen var jo egentlig å hjelpe mennesker i vanskelige livssituasjoner. Og kanskje er dette til og med en bedre måte. Vi trenger mennesker som sitter på kunnskap på grunnlag av erfaring. De som står eller har stått midt oppi det med beina godt plantet i klisteret.  Som vet hvordan sykdom rammer mer enn bare kroppen, men livet.  Som kjenner til følelsene, tankene, bekymringene. Mitt håp er at Lev med hjertet blir det stedet hvor du finner gode verktøy, små og store, for din hverdag og blir bevisst deg selv, din helse og hvordan du kan ta bedre vare på deg selv i en krevende situasjon.

Mer om meg

Jeg er utdannet MediYoga-instruktør, og tar yogalærerutdanning. Drømmen min er å gjøre Yoga mer tilgjengelig for flere typer kropper og funksjonsnivåer.

Jeg har vært syk i ti år, hvor to av dem var sengeliggende.

Yoga for meg handler mer om pust, avspenning og bevissthet enn fancy asanaer.

FAQ

Den korte versjonen er at jeg ikke vet. Det skjedde litt etter litt over et halvt år. Jeg merket at konsekvensene av å være aktiv, ikke trigget PEM (anstrengelsesutløst symptomforverring) på samme måte som før.

Jeg får ofte spørsmål om jeg ble bedre av lightning process. Men nei, jeg har aldri prøvd lightning process. Hadde jeg blitt bedre av en bestemt ting, hadde jeg vært åpen om det.

Mitt fokus etter jeg ble bedre fra alvorlig grad for mange år siden, var å skape en god hverdag og et liv jeg kunne trives med til tross for de store svigningene i helsen. Sørge for at fundamentet mitt var godt og hadde rom for mye aktivitetsavpassing. Jeg har blitt en balansekunstner. Men selv balansekunstnere kan snuble innimellom. Og det skjer fremdeles.

Først: Hva er egentlig frisk? Hvordan vurderer vi grad av sykhet eller friskhet? Jeg er ikke tilbake der jeg var før jeg ble syk som 19-åring. Men jeg er såpass bra at jeg kan holde på med enkeltmannsforetaket mitt på mine premisser. Jeg driver også å bygger opp kroppen etter årene med inaktivitet (den inaktiviteten jeg måtte ha for å holde balansen mellom aktivitet og hvile). Dette tar tid. Lengre tid enn jeg vil. Men jeg har god hjelp i Yoga og håpet om å bli frisk nok til å se på meg selv som frisk, lever i beste velgående. Jeg vil sikkert vite hva frisk er for meg, den dagen jeg er der. 

In more ways than one, my dear. Jeg har vært veldig av og på med yoga gjennom årene. Som regel har jeg måtte kaste inn håndkleet fordi selv nybegynneryoga var for heftig for kroppen min da jeg var syk. Nå klarer jeg der i mot mer krevende yogaøkter. Det hjelper meg å stresse ned. Skape disiplin  i hverdagen min med å holde på rutiner. Det gjør meg rolig og glad. Yoga for meg dreier seg aller mest om avspenning, tøying og pust. Ikke noen fancy greier. Jeg føler meg mer glad. Kroppen mykner opp. Blodet fosser gjennom kroppen. Jeg våkner opp. Sover bedre. Roer stress og gjør meg fokusert.

Jeg har savnet yoga tilpasset mennesker med kronisk sykdom og begrenset funksjonsevne hvor man føler man mestrer og er i en god balanse mellom komfor og ubehag. Glad ble jeg da jeg snublet borti MediYoga. Enda gladere når jeg så at all yoga faktisk kan tilpasses ulike funksjonsnivå. Du kan gjøre Yoga sittende på sofaen. Liggende i sengen. På matta. På plenen. Jeg hørte ei bruke uttrykket mikro-yoga. Og det syntes jeg var fint. Kanskje bare å ta seg en liten strekk her og der. Det kan også være yoga. Og yoga er mer enn asanaer. For meg har det også vært nyttig for å komme i kontakt med meg selv, følelsene mine, skape refleksjon, kjenne etter. Være i kroppen min. Jeg tar med meg det jeg gjør på matta ut i hverdagen og det skaper ringvirkninger i alt i livet mitt. I relasjoner. I valgene jeg tar. Hvordan jeg er tilstede i meg selv og eget liv. Hvordan jeg forholder meg til utfordringer. Og så mye mer!

Jeg bruker mye pusteøvelser og pusteteknikk i hverdagen, samt mindfulness. Og det er virkelig gode verktøy etter at jeg fant ut hva slags typer som appellerer mest til meg personlig.

Vel, først og fremst holder jeg på å utvikle en app som er en slags medlemsportal. Den blir forhåpentligvis klar i løpet av september 2021. Der håper jeg gi dere tilgang til kurs, og etter hvert også yogaøkter tilpasset kronikerkropper og tematisert innhold relevante for mennesker som lever med kronisk sykdom. Mitt fokus vil alltid være løsningsorientert og skape refleksjon og det håper jeg at Lev med hjertet kan fortsette å gjøre, både i sosiale medier og i en slik medlemsapp!

Få kontakt med din PUST!

Meld deg på og start I DAG!